Rabu, 23 Mac 2011

Tugas-Tugas Seorang Suami




just nak share tentang tugas-tugas seorang suami...selain dari mencari nafkah untuk family...ni la antara tugas2 yg suami buat...






basuh kain



sidai kain



lipat kain eh, not anymore sbb isteri bebel lipat kain tak betul



angkat kain



clearkan sinki lepas isteri mengekek atau buat kuih



vacum umah



mop lantai



bagi makan angsa



buang sampah



sapu sampah depan umah



bakar sampah



siram pokok



basuh simen umah



buang sawang



betulkan lampu terbakar



lap kipas walaupun sekali sekala



masakkan untuk isteri ketika dlm pantang



sapukan ubat pada isteri ketika dlm pantang



mencari set bersalin leesa formula merata rata tempat sbb isteri nak guna cap itu aje



bergilir gilir jaga anak waktu malam



bangun mlm buat susu anak


pakaikan pampers anak walaupun tak selalu



mandikan anak



tolak troli kat pasar raya



jadi jurupandu untuk ke mana saja dan kita assume dia mahir semua jalan tanpa sesat barat



dan...tugas yg paling aku kesian...terpaksa dengar isteri pok pek pok pek hari2....



hehehhehe...ni laaa tugas suami aku....



sgt bersyukur sbb dapat suami macam Muhammad Bin Adam...



dia seorang yg memahami...huhuhuhu!!!!



mungkin aku kot yg tak memahami dia, dia jek yg nak faham aku...hehehehehhe


so, gambar di atas is the most hensem man in my life...anuar zain pun kalah

kooo...hahahahhaha...


bi....thanks for everything...

byk lagi keje2 yg laki aku buat taw...

aku mmg terharu giller...












14 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

bab sapu ubat dlm pantang..i like~~~pastu akak tny.dah baik ke abg?hak3...x pernah tgk pun kesan jahit walau dah 3 anak.tau2 je dah baik..hihi

Citarasa Rinduan berkata...

alhamdullilah..
rezeki kamu azian dapat suami yang sangat2 memahami..

semoga panjang usia perkahwinan kamu

(teringin sekali dilayan seperti itu...tak mengapa...setiap orang ada pelbagai kisah kerana semua sudah tertulis disana)

Yan berkata...

ALAHAMDULLILAH.. akak dulu masa ada anak satu je. Bila dah ada bibik, langsung tak penah..hee

azian berkata...

kak lydia...
yan pun same, mamat siap amik gambo taw nak tunjuk kat yan tapi yan takut nak tgok...eiiiii...seriauuuu...hehehehhe

azian berkata...

kak ayu...
alhamdulilah...tapi sekali dia dah ngamukkkk...abis arrrr....hehehhehe..
akak, mungkin kebahagiaan akak bukan mcm yan, kat tempat lain...Allah maha adil kak...akak ade MIL dan FIL yg baik...sy tak de kak...

azian berkata...

kak yan...
akak tak pe, ade bibik...ni sy ni, semuanya saya...hehheheh(padahal hubby mmg selalu tolong....)

Sharifah Nadzarah berkata...

emmm..alamak azian entry pasal suami plak yer...eh hby awk same lah ngan kiter..rajin bangat..tapi bila dah marah..semua kecut perut...hihihi..ape pun smoga azian, kiter & bloger yg lain (yg da kawin le) kekal hingga akhir hayat...amin..
p/s bila nak dtg jb.

Cahaya Aina berkata...

Salam perkenalan :)..alhamdulillah bertuah dapat suami sebaik n serajin seperti suami akak ;p

azian berkata...

sharifah...
sy rasa mcm semua hubby same mcm hubby sy tapi ade jugak yg tak...huhuhu...
p/s...baru balik dr jb....

azian berkata...

cahaya aina...
salam kenal...terima kasih...

Hantu Kak Limah berkata...

huhuhu...salam ....
semue tu ade gak kat ciri2 laki HKL..hahhahha...perasan...laki HKL tak suke basuh berak anak je...hehhehe

azian berkata...

Hantu kak limah...
heheheheh...hubby sy ni kdg2 terajin sgt...kdg2 tu kene bebel2 baru buat...hehehehhe

munna berkata...

wah! untungnya Azian dapat suami yg rajin membantu kerja-kerja rumah...

azian berkata...

kak munna...
alhamdulilahh...tapi kdg2 mmg kene bebel2 dulu br nak buat...heheheh