Rabu, 30 Mac 2011

Sup Ekor



sebenarnya kan, byk bende nak share kat sini...asyik amik gambo jek...tapi tak wat entry pun...aku update kat dlm kepala jek...heheheheh...kan best kl leh buat gitu ek...heheheh...ilusi semata mata...kay la...just nak bg korang cuci mate...kl tak nak tgok...pejam mata sudahhhhh...heheheh...ni feveret my hubby gak nih....rebus sampai empuk dulu yer...then, baru buat sup...sup ni salah satu menu yg paling mudah...kl aku malas kan, aku letak je kiub pati ayam tu, siappppp....kl rajin, letak la, bawang2 semua tu, sup bunjut, dan bahan2 tumis bagai, halia jgn lupa yer...paling penting daun sup wajib kene ade...jgn letak daun ketumbar lak walaupun ianya nampak seakan akan sama...ketumbar dia pendek sikit...ceewahhhh...ni sebenarnya pernah terjadi kat aku laa...sbb tu aku leh cakap...heheheh...aku main amik je, ingatkan daun sup...ngupe2nya....ketumbar kooo....kay layan....oooo...makan dgn sambal kicap mmg mantappppp...

4 ulasan:

pena rozie berkata...

Bestnyer......

azian berkata...

pena rozie...
mmm...lembut je daging kat bahagian ekor ni...heheheh...pastu rebus lama sampai mcm nak relai..

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

org johor mana leh tggl sambal kicap

azian berkata...

kak lydia...
betul2....hehheheh