Ahad, 6 Mac 2011

Saya Jumpa Blogger "Kak Awein"




ingat lagi entri ini...sy dapat coklat... org yg bagi sy coklat tu laaa kak awein...
ok...semalam sy g la jumpa dgn dia di rumah beliau di puncak alam...kami sebelum ni hanya bersms dan juga berym ajer...tu laa...tak rugi taw berblog sbb boleh dapat ramai kawan dan berkongsi macam2...kak awein ni, menyusukan anaknya 100% susu badan jadiknya byk la pegetahuan pasal breast feed ni dr dia...sebenarnya aku nak dtg dlm kul 11 gitu sbb ingatnya nak g KL hr jumaat...then,,,tak jadik...pg la hr sabtu...aku kl boleh kul 8 pagi dah gerak dah tapi hubby kene g opis sbb ade org jual baja luar kat dalam rancangan felda nih...(baja felda tak boleh jual ok..mmg felda bg free je kat peneroka) tu yg lambat gerak g KL....janji nak dtg kul 1 (ye laa...kak awein suh lunch kat umah dia...) tapi.....sampai kul 4!!!! dah masuk masa kecederaan sesat2 laaa...makan tghr kul 4 koo....tapi...menu mmg byk...(tolong jgn jeles...tiada gambar dapat di ambil sbb dah syok makan...hehehehe) heheheheh....tak sangka nooo dapat jumpa kak awein nih....dia sgtttttt baik....lembut je orgnya....korang jgn jeles kay...aku dapat ni semua dr dia....


cheese tart yg mmm...sedapppp....cookies pun rangup jerrr...yg dlm bekas kecik2 tu, kak awein jual yer...bukan bg aku semua...heheheh(tapi kl bg kat aku, aku amik jeeer)
aku jugak dapat coklat sbb kak awein ni br balik dr langkawi...


pastu korang ingat takkan la aku tak bg pape kat kak awein nih...heheheh...isk...buat malu tul laaa....macam biasalah...tokey kek bg la kek kan...bg marble chocolate cheese cake dan jugak muffin...aku bg jugak buah dan jugak....kain buat baju kurung...harap kak awein sukaaaaaa...pastu kan...aku suka sgt bila akak awein suka kek aku....tak sia2 la bangun pagi kooo....hehehehe...


marble chocolate cheese cake dan muffin yg aku buat sementara tunggu laki aku balik dr soseh2 tue hah...

masa kat umah kak awein aku telah belajar buat coklat...terima kasih la kak awein...aku belajar ni free je taw....dapat jugak berkongsi ilmu dgn kak awein nih...tapi...masa sgt mencemburui kami...aku terpaksa balik sbb ......takkan la aku nak dok umah kak awein tu lak kan...heehheheh



ni la masa proses nak buat coklat...pembantu chef ni masih mentah...maafkanlah mereka sbb buat dapur kak awein bersepah...heheheh




ni la rupa coklat yg kami buat...cantik kan????

jangan jelesss ek....heheheheh

p/s kak awein..nnt kita buat kek plak taw...heheheeh...insyaALLAH...gambar di atas tu adalah situasi di mana anak2 dah takde mood...mak2 yg ceria...heheheheh..lagi satukan, sebenarnya kami berdua ni mmg akan nampak agak berisi sikit dlm gambar tapi hakikatnya kami kurus...heheheheh (tolonglah percaya) wakakakakak!!!

11 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

azian..
kak caya awak dan kak awein kurus....
sbb awk ada 3 hero...sure susut gitu,,

agak2lah...ada ke idak 12 hb nanti kek yang kak awein bagi awak tu eik...mana tau..boleh rasa..hahahahhaha



tak jeles no...hanya cemburu jer...waka..waka

azian berkata...

kak ayu...
heheheh...kurus ke??/sebenarnya badan dah naik...alahai...nak jugak ke kak tue???nnt org tak makan kek cik mat gebu plak kl yan bawak kek yan...hehehehe...harus cemburu!!!!hehehehe

Citarasa Rinduan berkata...

azian...nanti sik mat buat kek gamaknya..
kalau macam tu mana boleh kita makan..buat demo utk vlog jer...

karang kita jadi geng eik...
sure depa dgn hal masing2...
ramai...

awein berkata...

wow cepat update..tq yan sudi singgah umah akak yg xseberapa tu....
citarsa rinduan: kek yan mmg sedap xterkata bila dh masuk mulut hahahhaha..sedap sgt2...
yan len kali mai puncak alam kita buat kek plak ye..

azian berkata...

kak ayu...
bau DSLR la heheheheheh...
ok2 apa2 sy bgtau yer ...bestnya dapat jumpa dgn blogger2 lain...
kak, kek cik mat mesti lagi gebu taw ...heheheh

azian berkata...

kak awein...
sy update kul 2 pagi tuh lepas balik dr umah akak...heheheh...tak sabo nak bgtau pada kak ayu yg sy jumpa akak...heheheheh...rumah akak cantik...sy suka!!!kemas jer...tak la mcm umah si azian tu hah...hahahah...ok, kl ade rezeki lagi kita jumpa yer...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

bestnyer.jgn lupa hadiahkan tuk akak.akak nak jugak sila pos saat akak tiba nnt.huhu.sedapnyer yannnnnnnnnn

azian berkata...

hehhehehhe...
kak lydia nak hadiah apa nih????
kasut crocs tak mampu la sy...heheheh

azieazah berkata...

Pada Kak Azie, xtvt sebegini sangat bagus dan bermakna sekali.

Apatah lagi, kita ni kebanyakan blogger adalah yang sudah berkeluarga, dan bila dapat berjumpa wpun jarang, tentulah kegiatan bersama keluarga (termasuk sepahkan dapur rumah orang) tu tetap menjadi kenangan yang best!

azian berkata...

kak azie...
sgt lawakkkkkkk!!!!
sy pun nak sepahkan dapur akak jugak laaa
hehehehhehe

munna berkata...

wah!.. ni dah pandai buat coklat lah ye... lepas ni boleh buka tempahan