Selasa, 8 Mac 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU





1. Ok, dah letak banner...



2. Tajuk JELAJAH BLOG KATEGORI IBU dan linkkan ke entri ini ...



3. Ceritakan secara ringkas mengenai diri anda ..


Saya ummi kepada muaz dan muiz...isteri kepada Muhammad Bin Adam, pensyarah UiTM jengka yg mengajar students diploma pengurusan ladang....sy suka berblogging sbb dapat ramai kawan dan boleh share byk perkara dgn kawan2 baru saya...



4. Apakah kenangan manis anda sewaktu bergelar ibu ..


.alahai...byknya kenangan manis...tapi yg manis ialah saat2 melahirkan anak2..mmg sakit tapi bila tgok muka anak2 ni lepas lahirkan mereka...rasa syahdu jer....hanya ibu2 yg pernah melaluinya saje yg memahami...(touching2...lap air mata jap...)



5. Kenangan pahit anda ? ...


mmmm..kenangan pahit???apa ek...ok la, dulu saya tak duduk dgn suami dan anak...suami kerja di bandar tenggara, saya di jengka masa tu muaz di kluang...jadiknya susah nak jumpa...yg pahitnya sbb terpisah 3 beranak, muaz tak susu badan dan sy sgt terkilan tak dapat susukan dia sepenuhnya...syg air susu ummi dia byk tapi terpaksa minum susu tin...



6.Kata kata khas buat si suami ...


amboi2...kata2 khas...hubby,terima kasih kerana menjadi suami yg sgt memahami....kasih sayang hubby buat kami semua tidak ternilai harganya...



7. Jika ada anak , apakah nasihat anda kepadanya dan juga buat anak anak yang berada di luar sana .. ..


buat anak2 dan jugak anak2 kawan2 di luar sana...yelah...manalah taukan satu hari nnt ade diantara mereka yg akan jadi menantu saya...ingatlah Allah walau di mana anda berada...ingat pesan abah dan ummi...kl nak buat jahat tu, selalu la ingat Allah ade bersama kita dan Dia Maha Melihat...



8.Apakah harapan anda kepada anak anda .. ...


muaz ade cakap nak masuk idola kecil satu hr nnt, ummi sgt tidak berharap agar muaz masuk program tu...ummi tak suka nak...ummi tak suka...



9.Nasihat buat si gadis di luar sana .. ...


diri kita ni kl umpama duit katakan lah 150 ribu...kita akan simpan duit tu baik2, simpan dlm bank lagi bagus kan...ade ke org junjung duit 150 ribu tu, ade ke org tayang duit 150 ribu tu ke hulu ke hilir dan tunjuk pada orang...kl la harga kita ni 150 ribu, mesti kita tutup diri kita kita, jaga aurat kita...jgn bg org tengok diri kita ni berharga 150 ribu...nnt org curi dik oiii...

53 ulasan:

Mamaleesya berkata...

jenjalan tengok mama-mama segmen ben ashaari. salam kenal

http://diarialeesya.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

azieazah berkata...

Selamat explore....

Hari Wanita Sedunia ke-100: Aku Bangga Bermula Sebagai “Nor”...

azian berkata...

mamaleesya...
salam kenal jugak...sy dah singgah blog awak tadi...cantiknya blog...heheheh

azian berkata...

kak azie...
boleh la nak xplore jap sbb kelas kul 2...kang kl ade kelas dah tak nyempat...heheheh

Cik Sue berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik Sue berkata...

Muaz & Muiz yg sgt chuumelll...muaz nak tunjuk bakat la tu ummi... =D

selamat harii wanita ummi azian... =D

gud luck for the segmen..

azian berkata...

cik sue...
budak2 ni masa kecik2 mmg comel...
muaz pun ade lagu untuk adik dia...
"comel...comel...comel...comel..."
hehehhehe...

Cik Sue berkata...

he3..muaz sooo sweet... =D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ berkata...

pinky momma dtg melawat sini dr segmen abg ben..terus folo ummi =)

smga kita smua menjadi ummi terbaik utk anak2..

eppy blogging ummi..
jenguk la blog pinky momma kalau sudi ya..

http://eppyphamdiary.blogspot.com

Lulu caldina berkata...

menjadi seorang ibu adalah anugerah yang tidak ternilai...Tahniah...semoga anak yang dibesarkan menjadi anak yang solehah dan semanis ibunya...

cik yuz berkata...

wahh...kaum ibu join segmen...syabas!!

keep on blogging

Norhafiza berkata...

salam ziarah dr blog enBen..yup, bukan senang nak jadi IBU dan ISTERI kan, sanggup berkorban apa sahaja..semoga kita sentiasa dilindungi ALLAH SWT..dan SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA..

senang2 singgah la umah ye..

mas.saari berkata...

singgah dari segmen abg ben

selamat hari wanita!
semoga menjadi ibu yang tabah dan cekal dalam melayan karenah anak2

macam anak sulung saya jugak, nak sgt masuk idola kecil..

diana berkata...

anak saya pun tak menyusu badan..
padahal saya tak kerja..
sangt rugi..

pRiNCe berkata...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

selamat berkenalan ye...:)

c-tea berkata...

datang dari blog bro ben....follow awk..meh la singgah blog ct yang picisan itu...

jagan lupa untuk vote ct dalam pencarian 10 blog tercantik pilihan blogger...

jom..jom...kita lebarkan sayap silaturrahim dunia maya ini...

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/ct-berkempen-bukan-manifesto-ingin.html

Yati Ali berkata...

jln2 dr blog en ben, tahniah joint segment utk ibu2...

Diari-Selebriti-Mama berkata...

ziarah kembali dari ben. tahniah!

saya juga join segmen ni ^^

http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

... berkata...

as salam..
datang dari blog encik ben =)
er..kak LM? lyida miza? oo..
kiranya umur kita ni dekat2 la..saya ni adik je kot?
hoho~
wahh..menjadi seorang ibu nampaknya cukup mencabar.
dan saya masih belum berkahwin.
macam takut pula bila sbeut baba kawen. alhamdulillah..
moga hati asaya kuat untuk membina baitulmuslim =)

iklan:

Jawatan terbuka untuk perdana menteri dan menteri-menteri dalam diri

broadband rosak?dan bakal nak rosak? tak tahu nak baiki macam mana? lihat tutorial saya

.::~♥ღcik angkuh yg chumelsღ♥~::. berkata...

semoga astu hari nanti anak awak baca blog ni dan berkata..
"Ibu saya suprb sangat.."
saya ni terjah kamu dri link kat abg ben segmen ibu-ibu....
hehehehhehe..
salam kenalan..
chow..

Maziela_84 berkata...

Salam Persahabatan...
terjah dari Segmen Abg Ben Kategori Ibu...

GreenAppleKu.com berkata...

salam kenal dari follower no.85.

Nora berkata...

Singgah dari segmen BA. Bab nasihat pada anak gadis tu memang sukeeee sangat. Salam kenal :)

nora-rodahidupku.blogspot.com

cik ayin berkata...

dtg dari belog BA :)

Cik Dya berkata...

assalamualaikum kepada semua mommy malam ni.Semoga berada dalam peliharaan ALLAH selalu.Doaku agar penat lelah kita sebagai ibu diberkati Allah.Amin :)

rizaros berkata...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

azian berkata...

pinky momma...
salam kenal...
ye...semoga kita jadik ummi yg terbaik untuk anak2...
terima kasih berkunjung di sini...

azian berkata...

lulu caldina....
alahai...manis ke???heheheh
lulu pun manis jugak...

azian berkata...

cik yuz...
saje saje isik mase terluang...
(kdg2 tak terluang pun blogging jugak...heheheheh)

azian berkata...

norhafiza...
mmg cabaran kan jadik ibu zamna ksrang nih...
ade masa pasti sy singgah...

azian berkata...

mas.saari...
aishhh...mcmne la diorang ni suka sgt nak masuk idola kecil tu hahh...pening2....(pening kepala kl kene jadik pengurus "artis" nnt) hahahahah

azian berkata...

diana...
rugikan kl tak dapat fully breast feed anak nih...kesian diorang...

azian berkata...

prince...
salam kenal jugak...ooo...mesti kene singgah ni...maklom laa...nak gak cantik dah tua2 nih...hehehhe

azian berkata...

ctea...
amboi2...blogger tercantikkkkk...ok...akakn vote dan singgah blog awak yer...tunggu kunjungan balas sy...

azian berkata...

yati ali...
ya allah...jenuh nih nak join...mujur takde kelas time tuh...heheheh

azian berkata...

DSM...
k...nnt sy dtg balik blog awak ek...tungguuuu

azian berkata...

....berkata....
tu lah...kl dah kawen br tau taw..,.jadik...cepat2 la kawen....heheheh

azian berkata...

cik angkuh yg chumels...
kl la anak sy tu awak...mesti dia ckp cam tu kan...heheheh

azian berkata...

maziela-84...
salam kenal jugak dr saya...

azian berkata...

GreenAppleku.Com...
salam kenal...

azian berkata...

Nora...
sy mmg selalu ckp mcm tu pada students sy...biarlah diorang tau jaga harga diri mereka sendirik...kan?

azian berkata...

cik ayin...
terima kasih dtg...

azian berkata...

Cik Dya...
malam2 kl dapat berblog mmg best tapi 2 org hero kecik + 1 hero beso...mmg la lotih den ni hah...hehehehhe

azian berkata...

rizaros...
jom kongsi2...hehehe...salam kenal

aizamia3 berkata...

singgah ziarah dari blog abg ben, hehehe... sy tak sempat nak join, kat umah takde berukband...

azian berkata...

aizamia3
salam kenal...
sy ni pun tak sempat jugak nak kejar segmen ben..kebetulan je nih...hehehehe...
salam kenal yer..

ZiraZin berkata...

jelajahh utk mama2, ibu2, ummi2...sgt2 bernas nasihat soalan terakhirr tuuu...

rinie din berkata...

salam kenal. singgah dari blog BA. sudi2lah join ni ye. tq http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

GadiSQaMp0nK berkata...

salam kenal...jelajah dari segmen en ben...smoga bahagia d samping fmly tersayang...=)

azian berkata...

zirazin...
ye...sy suka nasihat mcm tu...hehehe

azian berkata...

rinie din...
insyaALLAH kl ade masa mesti sy singgah blog kamu...tungguuuu

azian berkata...

gadisqamponk...
ye..harapnya begitulah...
salam kenal jugak...

aizamia3 berkata...

terima kasih kat abg ben yang buat contest ni, kita boleh dapat ramai kawan baru kan..? seronok dapat bertukar idea, komen apatah lagi... hehehe...