Jumaat, 20 Mei 2011

Datin Sally dan Kak Wan...



hehehhe...sambung sket citer g tganu...(tak abis2 kan????kemaruk betul....) tak laaa, aku cuma nak bgtau, kl korang g tganu jgn juga lupa singgah ke kemaman...kl kami lalu kemaman, mesti singgah umah kawan kami datin sally...sbb apa datin???sbb masa zaman2 belajar dulu, kl nak tau trend tudung yg paling meletop n up to date, tgok je tudung sally ni...heheheh...tu jek...



kami mmg selalu jugak la dtg umah sally ni...pernah jugak bawak mak n adik aku tdo umah dia masa kami nak g tganu dulu...pernah jugabuka puasa kat umah sally dulu2...dia masak ikan merah stim...mmg mantap dan terbaik...bila aku suh dia buat lagik, dia cakap resipi hilang!!!!hahahhahahaha....



kami dtg bgtau dia last min...mmg selalu cam tu...jd dia jamu kami dgn yg kat atas tu...sgt sedap taw otak2nya...sampai hr ni daku asyik teringat...tak mcm otak2 johor...



yg ni, ade ikan tenggiri mcm fillet pastu ade rempah2nya yg sedap dok aderrr....best!!!!



muaz pun nak lg ...satarnya pun sedap...lg sedap dr yg satar 97 di marang....







ni kak wan...kawan sekelas kami juga yg tinggal di kemaman....sally g amik dia dulu...









ni la salina aka datin sally....baru je kawen tp terpaksa duk jauh dgn hubby...hubbynya di kelantan....sian2...



so, kl g kemaman, cari desa hasyim, nak masuk ke desa hasyim tu ade byk org jual satar, otak2 dan pulut panggang...terbaekkk...keropok lekor sudah pasti....



kat sini ade gak sotong celop tepung tapi aku tak pernah rasa sbb.....selalu jek abis bila kami dtg....

14 ulasan:

makdara TERdiva berkata...

ingat lagi masa pegi kemaman dgn atuk/opah/mak sesat sampai mintak tlg pakcik polis carikan alamat rumah tu..haha!

munna berkata...

SENANG YE MUAZ DENGAN MUIZ JENIS YG TAK TAKUT DGN ORANG SENANG NAK BAWA JENJALAN...

ainnoraini berkata...

tak pernah sampai lg kemaman..kesian kak ain...

dulu2 ade gak kawan dgn org sane...

satar tu sedapkan...masa gi kelantan dulu asyik mkn tu jer...

bujal X berkata...

kat kemaman ada pakcik nama aziz jual sata~dia letak signboard aziz sata~~saya dulu tergelak terbahak2 tahu!

kak~~saya suda follow blog kakak tahu!he~~

azian berkata...

MDT...
heheheh...sy masa buat pemantauan praktikal students kat tganu dulu pun pernah tanya polis....sbb tak tau tempat tu kat ne....hehehhe...malangnya!!!!polis tu pun tak tauuuuuu...hancusssss

azian berkata...

kak munna...
muaz mmg dah kenal dgn sally dan kak wan ni, muiz tu tgok org...kl org suara kuat2 mesti dia nangis dulu...sbb ummi dia pun suara kuat kat umah...tu yg dia takut...hhhaha

azian berkata...

kak ain...

tu laaa....takde jodoh gaknya...kl tak mesti dah jemu mkn sata kan...

azian berkata...

bujal X...
terharunya saya kamu dtg blog saya niiii.....terima kasih ye....adekah ini kerana komen sy di blog kak ayu?????huhuhuhu

aziz satar????


tak jumpa lak...kene cari tuhhh...hehehhe

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

lamanya tak ke T'ganu...
kepok sana paling sedap ..kan ?

azieazah berkata...

Sungguh teruja dan meleleh tengok sata tuuu.. aduhaiiii

lama betul tak makan. Nak kene pegi Tganu la jugak nampaknya nih.

azian berkata...

kak reen...
ye betul2...

azian berkata...

kak azie...
pg jgn tak pg...hehehhe

MindaMalay berkata...

Tumpang baca...

i love otak-otak...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wan ada kat kemaman?wahh leh jmp nnt masa gi ganu.hehe