Rabu, 18 Mei 2011

Waffle Lagikkk






ok kawan2...inilah rupa waffle maker saya...dulu dah pernah buat...so, resipi boleh amik di sini...sgt mudah...








selepas blend semua bahan, biarkan seketika selama 10 min, kemudian tuangkan dalam waffle maker...then tutup...



yg saya buat ni sbb sambil dokong muiz, jd tertumpah tumpah...syg jek....hehhehe








ok, bila lampu hijau kat waffle maker tu padam dgn sendirinya (buka korang padamkan suis elektrik ok....)barulah buka dan tgok dah jadi lagu mana waffle kamu...selalunya akan jadi macam nih, so bolehlah angkat...sy guna garfu jek....tak melekat pun...jgn risau yek...











ok...yang ni dah siap...satu bancuhan tu dapat dlm 5keping....






aku bgtau muaz nak bg kat cik T sikit tapi dia tak bg...so, aku tel cik T (jiran pun nak tel...yennadayyy....) suh dtg umah....dia dgn laki dia dtg minum petang kat umah aku n kebetulan hubby pun balik....kami seronok mkn sama2....






aku pun sempat jugak buat mee goreng kasih sayang




selamat mencuba...


p/s ikan selar buntung juga dikenali sebagai ikan selar papan...pernah dengar tak????addehhhh....ni mak aku yg bgtau ikan selar buntung...bukan bunting ok....hehehe

23 ulasan:

Kakzakie berkata...

Pandai la Yan bagi nama mee kasih sayanglah. Why tak bagi nama waffle cinta Muiz yg bentuk love tu. Tunjuklah gambar bebudak makan waffle. Dah rindu nie....

LindaRahim berkata...

sy berkenan kat wafle maker tu...hihi...

azian berkata...

kak zakie...
mee goreng kasih syg sbb mee ni mmg selalu sy masak kl ade org dtg umah on the spot...selain di masak dgn penuh kasih syg, ianya merapatkan silaturahim org yg makan...heheheh...waffle tu muiz pun makan, suka betul dia kak...ni muaz suh buat lagik nih...addehhh...nnt kl buat lagik sy tunjuk diorang mkn ye...rindu ek????hehheeh

azian berkata...

linda rahim...
dah lama berangan bak ade waffle nih...akhirnya dapat jugak!!!hehehhe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

sedapnyer yan...akak sedih tak dpt mkn.akak teringin nak mkn sbb ada org janji nak buatkan tuk akak,bg panas2..tp tak bg pun???huk3...

Dinas Aldi berkata...

sungguh romantik nampaknya waffle itu, hehehe

munna berkata...

comel jadinya waffle bentuk love tu....mana beli waffle maker tu Azian...

miloais berkata...

iols suker makan waffle ngan ice-cream!
memang jadik makanan wajib setiap kali gi alamanda....

bersama kak Es berkata...

nak jadi jiran azian lah kalau macam ni
amik la no tel akak...hehe

ada jual ek waffle maker tu..cam best je

azieazah berkata...

Hello! Hello! Nak pinjam acuan waffle, bleh?
Apa? Boleh? Terimakasihhhh!

Hello1 Hello! Lagi satu, nak soh bancuhkan sekali tepungnya, boleh?

Last dapat jawapan ini:

“apa pun tak boleh! apa pun tak boleh!” > iklan JAMBU

azian berkata...

kak lydia...
kak...siannya...sape yg dah janji nak buat kan tapi tak buat tu?????bgtau saya kak, biar sy piat2 tinge dia....hehehehhe

azian berkata...

teacher...
romantik sbb bentuk luvv.....heheheh...teacher ni romantik jugak ek????

azian berkata...

kak munna...
yg ade juai kat tesco tp kawan sy g tesco dah abis...so, dia tel company ni ...mintak poskan...charge rm15 utk penghantaran...

azian berkata...

iols...
sedap2 kl mkn dgn eskerim...hehehhe

azian berkata...

kak es...
heheheh...boleh2...to nak ke akak duk jengka...????huhuhu

no tel sy 019-7024174...

azian berkata...

kak azie.....
hahahahhahahah....
patutnya kan, akak je yg masuk maharaja lawak tu....hehehhehe

Lina berkata...

cantiklar waffle tuh...klu kat kedai bentuk bulat jer...mahal tak waffle maker tu yan...kat kedai2 letrik ada tak

Sharifah Nadzarah berkata...

adooiihaii..dah berkurun carik wafle maker ni..x jumpe2..go tesco pun xde..gerammmmmmm..

bersama kak Es berkata...

azian, akak pernah dok Jengka..hihihi
dulu Mat Sapak tu hebat laa

dah jadi ape dah dgn mat Sapak tu?

azian berkata...

lina...rm59 jek...ni boleh beli kat tesco tapi hr tu dah abis dah kat tesco, kawan sy order terus dr companynya dan pos kat kami...

azian berkata...

sharifah...
kdg2 mmg takde....sy pun suh company tu yg pos....sbb kat tesco masa tu takde...

azian berkata...

kak es?????
ye ke?????
mat sapak dah takde dah la niii...

bersama kak Es berkata...

ha ah..study budak wood grade 99.
dah lama tinggal jengka..teringin sanngat nak gi sana.
huhuhu