Isnin, 16 Mei 2011

Batu Rakit View Chalet



selepas menghadiri majlis mardhiah, kami balik ke chalet...utk mlm ke 2 kami tido di batu rakit view chalet...best tempatnya tapi katil single kecik...tak mcm kat impiana...apa2 pun abah kene tdo kat bawah...hehehhe...sian abah....



sebelum balik ke chalet kami sempat lg singgah di satu gerai tanpa nama...katanya sotong celop tepung di situ sgt sedap....aku ade la tanya dgn org2 kat situ, katanya nama tempat tu wakaf tgh...tapi yg pasti kl nak ke pantai batu rakit mesti lalu gerai nih....mmg ramai org ....nak parking pun susah....nak duduk pun kene tunggu!!!!!adeehhhh....nak makan laaaaagi laaaa...tunggu sotong tu goreng beberapa kali baru dapat!!!!


...




2 ekor sotong, 2 ekor ikan kembung, 12 ekor udang = rm27



sedap!!!



berbaloi tunggu lama....heheheh










disebabkan ade bawak pancing....jd, hubby pun sibuk nak cari umpan utk memancing....carilah umpan hidup...ade byk org jual...





budak ni pun sibuk jugak





1ekor udang rm0.50 ....pada aku laaa....baik buat sambal udang ni....hehehhe





aku dgn muiz tak join diorang g pantai sbb muiz demam...lepas kami mandi kat chalet baru kami g tgok abah n muaz....sian muiz....





lihat aksi muaz!!!!hehhehe...mcm dapat ikan besor jekkk





hah!!!nampak tak hasil tangkapan????





ni laaaaaa ikan yg muaz dapat!!!!!!hehehhehe...lawak betul...umpan udang tu sama besar dgn ikan yg muaz dapat nihhh...hehehehhe





kay, sambung nnt....



p/s masih lg bercuti...muiz tak sihat

10 ulasan:

Kakzakie berkata...

Kesianlah Muiz tak enjoy dia.

Ikan Muaz tu auntie nak makan pun kesian.....Hehehe....

azian berkata...

kak zakie...
betul tu kak...kesian dia...
ikan tu sy suh diorang lepaskan balik...hehehe

Daddy Ziyyad berkata...

saya ke KT last year...tak sempat nak makan ikan/udang/sotong celup tepung tu...

eh..pancing tepi pantai pun bleh dapat ikan yer..

azian berkata...

doc...
kl dtg ke KT, jgn lupa singgah di dungun mkn sotong celop tepung...tu mmg glemer...kat area airport pun ade namanya i-city...tak tau stand utk apa....tp situ mahal sikit...best!!!!

mmg boleh dapat...sbb baru2 ni owner chalet tu cakap ade jek org mancing dapat pari 15kg...tepi pantai aje...heheheh...diorang tu jek yg tak dapat ikan...heheheh

makdara TERdiva berkata...

last pi ganu masa umur 5-6 thn.. :D

munna berkata...

ALAHAI KECIK JE IKAN YG MUAZ DPT TU..TAPI WALAUPUN KECIK JE...DPT HASIL TANGKAPAN TU YG SERONOKNYA

azian berkata...

MDT...
awak harus g lagi taw tganu....best...

azian berkata...

kak munna....
tu laaa....sy mmg harap sgt dia dapat ikan tak kisah la kecik ke besar....dia sgt seronok....

hayatie berkata...

huiyoo muaz harith,mancing cm org pro je walaupun dpt ikn yg cute.gi jln xajk aunty dgn nenek na pun?

azian berkata...

t...
nnt kita pg lg la tganu....hehehhe...dulukita g pasar payang semua tapi kali ni tak g pun....huhuhu....