Rabu, 25 Mei 2011

Saya beli apa di Cameron Highlands....???



bila bgtau hubby ade lawatan sambil belajar ke cameron, hubby aku gelak jek...sbb dia cakap, nampak sgt nak berjalan jalan, bukan nak belajar pun...hehehhe...
mujur dia ok jek walaupun aku g balik kompom2 ar malam kan, hubby amik muiz kat umah kak da...sbb kl balik dgn aku mesti dah lewat sgt...sian lak muiz walaupun kak da ade cakap, suh tggal je muiz kat umah dia tp aku malas laaa....dah bapak dia ade kat umah...muaz plak asyik tanya knp kije jauh....heheheh...


ni antara hasil rampasan pada hari kejadian...hubby awal2 lagi dah sound aku agar tak beli macam2...siap tel lagik tanya kat ne n beli apa jek...aku cakap takde beli apa2 pun....masa sampai umah, aku bawak beg dgn plastik satu jek...brg2 lain ade dlm keta lagi...then pas aku mandi, tgok budak2 ni tdo, kemas2 dapur sikit dan hubby pun dah tdo balik, aku kuar la umah amik brg2 dlm keta tu....heheheh...bijak tak???
so, aku kemas2 la sayur2 tu semua sbb aku nak bg Cik T sikit, kak da sikit...

pagi td dah rebus dah jagung...rugi taw sape2 yg g cameron tak rasa jagung mutiaranya...sedap...kat lanchang ade gak org jual tp tak same mcm yg kat cameron...lain tanah, lain la rasanya...jagung ni boleh makan mentah...rasa lemak2 manis gituuu...kat sana kami jalan2 kat Kea farm sambil makan jagung rebus atau jagung bakar...pastu mulut kuar asap sbb sejuk sgt...bukan asap rokok kay....heheheh


lg satu rockmelon...pernah dengar tak???nampak tak gambo yg kat atas sekali, belakang buah oren 3bijik tu???hah, tu la rockmelon...yg cameron punya kecik2...kl ipoh tu besar2 kdg2 sampai 2kg satu bijik...yg ni kecik2 dan manisnya lain dr yg kat ipoh tu...so, jgn tertipu...kl nak beli tgok sizenya....

so, plan ur holiday to cameron...sgt berbaloiiiii...
skrang ni kl ptg mesti hujan, dan pastilah sejukkkkkkk....best tuhhh...

skrang ni kat mardi tgh musim buah anggur dan apple taw...heheheh

19 ulasan:

ainnoraini berkata...

mak aii...borong sakan nnpk..yg makannye dua org jer..

ke nak bagi jiran2 kat rumah tu...

kalau kite berjiran boleh bagi kak ain sikitkannn...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

lama giler tak gi sana..dah 9 thn tak jejak sana.akak kurang minat rock melon.suka honey dew lagi..hahaha.jakun kan?

yan...bestnyer ko jln...jeles2 ni.uik..biar betul..kobis pun ko beli yan?hahaha

azian berkata...

kak ain...
ye, mmg nak bg jiran...pengasuh muaz, cik t tu dgn pengasuh muiz, kak da...jom kita berjiran...

bersama kak Es berkata...

nakal nya...
berlakon cam tak shopping..tapiiii

best kan dapat sayur fresh. Murah2 pulak tu. kalau vegetarian dok kat CH memang HEAVEN lahh :)

kak es pegi haritu pun dok kat English cottage kat MARDI tu. memang best ke CH. Jagung tu sangat lemak manis. ubi manis tu tak beli? sedap kukus pun kejap je dah masak.

azian berkata...

kak lydia...
rock melon lg sedap sikit kot dr honey dew...apa2 pun tembikai gak best...hahahhaha...

murah kak...apa lagikkk...tu beli longgok2 tu...hehehehhehe

Yan berkata...

hee..bijak..bijak..

tapi takkesah lah. Yan beli lepas tu sambil sedekah kat org...

Citarasa Rinduan berkata...

tu dia

hubby kita mmg jenis yang cepat perasan kan??
dia tau isterinya macamana.. heheheh

yan nakal..

munna berkata...

pandainya yan...

shopping sakan... hari tu masa pergi mmg banyak borong jagung tu...

munna berkata...

PASAL NASI AIR TU... KAK MUNNA BELI KAT GERAI TEPI PLAZA TEMERLOH PEJABAT MPT..WARUNG JE TAPI MMG FAMOUS NASI AIR DIA KAT T'LOH...BUKA SIANG JE YAN...

azieazah berkata...

Cewahhh...

tunjuk gambar baikk punyaa.
cerita pun baekkkk punyaaa.

Kita cemburu tauuu.

azian berkata...

kak es...
mmg nak beli keledek tu tp tangan dah tak larat nak pegang...nak suh tolong kawan laaagiii laaa...diorang pun nak jinjing plastik dah takde tangan lg nak pegang...heheheh...

azian berkata...

kak yan...


heheheheh...bijak2....kang kl tak ade yg bising2 waktu mlm....baik kita amik langkah keselamatan....hehehe

azian berkata...

kak ayu...
nakal ke????heheheh i like nakal2 sikit jek...byk2 tak mo...heheheh

dia tau yan akan beli mcm2, sbb tu la dia dok tel tanya dah beli apa n bgtau jgn beli yg bukan2...tp sy beli sayur je kan...utk kami mkn jugak...hehehe

azian berkata...

kak munna...
heheheh, jagung tu mmg wajib beli, kl ade sape2 g cameron pun mmg yan akan kirim jagung...

nasi air tu nampak mcm best je kak...nak cuba laa nnt..tq

azian berkata...

kak azie...
heheheh...alolololololo....cemburu ke???kak azie mesti pg taw...best!!!

pastu tolong jeleskan sy semula kay....

wink wink wink!!!

Daddy Ziyyad berkata...

rindu nya CH..lama dah tak naik CH..saya suka kimchan goreng kat atas tu

azian berkata...

doc...

sy yg baru pg ni pun dah rasa rindu...huhuhu...sejuk masa kami pg tu....best...nnt bawak family g sana ye...mesti zayyan suka...(heheheh, kecik2 dah merasa g cameron...best tuh!!!)

Maya Mayana berkata...

emm bila la yana nk sampai sini yerk?byk borong sayur...kalau yana mesti tk tahu nk beli apa..hihi

azian berkata...

maya...
pg sana dulu...nnt baru shopping...heheheh