Isnin, 16 Mei 2011

Sekitar Pantai Batu Rakit



jam 7.30pagi hr terakhir di terengganu aku amik keputusan utk keluar dr chalet meninggalkan anak2 dan suami....hehehhe...(ayat pedih hati nih kl baca betul2 dgn penuh emosi...hahhaha)aku kuar sbb nak cari ikan dgn sotong nak bawak balik...so, nak g jeti...hubby mmg malas nak pg sbb mlm td tdo tak lena...muiz dok nangis jek....so, aku je sorang2 sambil nak cari sarapan....sebelum keluar dgn izin laki aku tu dia sempat lagik sound aku...."hah, tu nak amik gambo masuk dlm blog laa tuh"....addehhhhhh....pandai betul laki aku meneka yek....sorry...takde hadiah...heheheh



suasana sekitar pantai batu rakit sgt nyaman...rasa mmg sgt bertuah kl duduk di sekitar sini...tapi apa kan daya....hari2 boleh makan ikan fresh kan?....ni nelayan yg baru balik...



ketika aku dtg dgn hanya membawa (bukan mengusung ok....hehheeh) kamera digital yang tak seberapa, aku telah di tanya sama ada aku ni wartawan ke...(nampak sgt aku ni menyibuk kat situ nak amik gambo n tanya2 org...hehehheh)


aku cakap aku saje2 je nak tau tempat ni dgn nak beli ikan...(ni gara2 muaz dgn abah tak dapat ikan semalam la nihhh...hehehe)


lihat gambar di atas sekali...ni semua org tgh tunggu nelayan balik dgn harapan, byk la hasil tangkapan mereka....tetapi hampa....


menurut nelayan di situ, pada hr kejadian, tak ramai nelayan yg keluar mencari rezeki kerana sudah dapat mengagak tidak dapat menangkap ikan dgn byk....


aku jua turut berasa hampa....


yang mereka bawak balik hanya ikan pari ini.....


yg bawah ni cantik kan? aku tak tanya plak berapa ikan ni sbb besar sgt...aku kene pikir byk kali laaaa kl nak beli...ehheheh



pemandangan mmg cantik...pagi2 suhu pun sejuk jek....ok laa...aku terus g cari sarapan...nasi minyak 3 bungkus, kuih, roti canai telor, air teh O dan nescafe tarik tak sampai pun rm10...murah kan???




teringin nak mencandat sebenarnya...tapi apa kan daya....

11 ulasan:

.:hana hazel:. berkata...

waahhh...bestnye gi bercuti yea..

jom singgah baca entri baru : Hati-hati Bila Bawa Handphone ke Toilet

Awangku Johan berkata...

salam ziarah dan salam perkenalan.. saya follow blog awak.. mai la singgah dan follow.. oh ye.. happy teachers day

azian berkata...

hana hazel....
bercuti dgn keluarga mmg best tp kali ni tak best sgt sbb anak sy demam...huhu

DrSinga berkata...

sayang nak makan pari tu.. cantik!!

munna berkata...

kak munna klu ikan pari yg besar2 mmg takut nak makan... murahnya utk sarapan..jomlah kita duduk terengganu

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

best!akak akan ke ganu bln depan.wahh tak sabar ni,ikan kering yg msh baru.bekpes pulut kelapa..best2

azieazah berkata...

Kalu dah bawa kamera, tinjau sana tinjau sini, tanya skit sana sini, tentulah udah ropa macam wartawan AZIAN oiiii... hehehehe

azian berkata...

doc...
hubby sy tanya apsal tak beli pari tu lepas tgok gambo dlm ini belog!!!!addehhhh

azian berkata...

kak munna...
setau sy laaa...ikan pari yg besar2 tu rasanya tak sedap sgt...yg sedang2 saja....barulah best!!hehehe...jom la kak duk tganu...sy pun suka...

azian berkata...

kak lydia...
pulut kepala meh????eh silap...kelapa....tak pernah makan la sy....jgn lupa exit chenor jika ke tganu ye...

azian berkata...

kak azie...
hahahhahaha...tu la paseiiii....ade gaya gak sy ni yek...hehehhe