Selasa, 10 Mei 2011

Makan - Makan Dengan Jiran


pada suatu petang yang damai, selepas aku dan Cik T berborak borak sambil memikirkan apa menu yang nak di masak...aku pun mengambil daun limau purut...lalu, aku bertanya pada cikT, adekah beliau akan makan di luar sempena suaminya dapat bonus....dia berkata mana mungkin makan di luar jika en mat(suaminya) tak ajak...heheheh


lalu aku berkata, makan sahajalah di rumah ku...


dia bertanyakan menu apa yg akan ku masak....ceeewahhhh


tanpa memikir panjang, aku terus set menu dalam kepala sedangkan sebelum ini aku masih lagi terfikir nak masak apa...


ku katakan padanya...


"paprik ayam, sup sayur, sambal udang ke....."


dia sekeluarga bersetuju untuk makan malam di rumah kami....heheheheheheheh


azian pun apa lagikkkk....charlie chaplin laaaa sbb masa tu dah nak maghrib!!!!!


kul 8.30 kami mkn bersama sama...







tak dapat buat sambal udang sbb udangnya secoet...kl byk tak pe laaa...so, saya goreng tepung aje guna tepung tempura bestari...



suka tgok cik mat dan muhammad...(my hubby lor) mkn paprik nih...bertambah tambah!!!ni mmg feveret hubby aku sbb....aku pun tak tau....leh tanya dia ye...



sup sayur mmg sgt mudah utk di masak dan cepatttt!!!


ni masih kat dlm piuk lagik, baru letak crabstick dan daun sup....



air laici request from muaz...



p/s mesti ade yg tgh fikir kl saya jd jiran tuu...hehheh...kl org berbudi, kita berbahasa, kl org memberi, kita merasa....kl org buat ignore, kompom aku pun malas nak tegur...heheh





14 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

kak ayu nak makan kek buatan awak...
nak jadi jiran awak juga

azian berkata...

kak ayu...
insya ALLAH...kl ade rezeki, kita jumpa lagi...

Kakzakie berkata...

Suka benar Yan masak. Bila nak balik kg? Kakak pun nak test masakan yg macam kat N3....

miloais berkata...

rajin hoccay uols memasak...
makan malam iols sokmo sempoi dan simple...
adehhhhhhhh!~

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

akak nak duduk sblh umah yan..huhu

akak nak tido umah yan sbb nak mkn mee goreng, kek coklat,tart dan..bla bla bla..hehe.leh ke yan?

pasti mamat bebel sbb kuali yan jd itam semula dan dapur berselerak yan msk tuk akak.keh3

Daddy Ziyyad berkata...

jom kita berjiran..



:P

munna berkata...

MMG BEST KALAU BUDAYA BERJIRAN MACAM AZIAN NI...

azian berkata...

kak zakie..
tak tau lg bila balik...hr raya kot...(abis la mak aku nangis ni kl tauuuuuu!!!!!)

azian berkata...

iols...
sy pun kdg2 simple jek...masak cincai...hehehhe

azian berkata...

kak lydia...umah kiri kanan dah ade org nya la kak..nnt balik singgah la umah yan...kan akak nak g tganu...exit la kat chenor kejappp....

azian berkata...

doc...segannya nak berjiran dgn seorang doctor ni....makan ikan masin tak????hehehhehe

azian berkata...

kak munna...
jiran sy pun baik kak...tapi jiran belah lg satu yg tak ok....huhuhu

azieazah berkata...

Soalan khas buat En Mohamad.
Kenapa makan bertambah-tambah kalu lauk Paprik Ayam?
Adakah kalu takda daun limau purut tu Ayam Paprik tidak menjadi?

hahahahahaa
lariiiiiiiiiiii


*Tak yah la jawab Che Mat.

azian berkata...

kak azie...
sy tolong jawapkan...
sbb tu lauk feveret dia....heheheheh