Jumaat, 20 Mei 2011

Baby Romance


sebelum ni ade yg tanya apa baby romance tu...so, nak jawap la ye pada mereka yg tanya...


sebenarnya baby romance ni sejenis salad....sbb apa baby???sbb dia kecik2...mcm baby kailan tuuu....yg besar aku dah jumpa tapi dia tulis baby roamnce jugak....so, mungkin lah namanya mmg baby romance...tapi aku pernah jumpa kat website mana ntah, romance lettuce...sama mcm gamba yg aku amik ni...so, tak kisah la ye, baby ke tak baby...hehehe


nilah rupanya yek....sedap....lembut....







aku suka masak kdg2 campur sosej



kadang2 campur telo



kadang2 campur crabstick


ok, kl jumpa baby romance di pasaraya terdekat anda, jgn lupa cuba ye!!!

20 ulasan:

KuNanGKuNanG berkata...

kreatif btl la akak ni..macam2 akak leh masak...

azian berkata...

kunang2...
kita ni memasak kene la kreatif...hehehe...memandai je akak ni...heheheh

Nora berkata...

rasa dia macam lettuce ke macam sawi? nak kena carik niii...

Citarasa Rinduan berkata...

azian.. nk semangkuk y masak campur telur....

kalau kt mkn luor (dlu lah...) ini menu kami.. baby romance

bersama kak Es berkata...

wah kreatip nya!!

rencahnye azian guna apa?
serbuk perasa?

Gen2Merah berkata...

makk aii... macam sedap je tengok masakan ni... tiba2 lak lapar.. hehe
Salam ukhuwah salam persahabatan dr folower ke 181 (",)

kakchik@ella berkata...

mesti masak dia camni :- masukkan dlm kuali, kacau sikit2, angkat. sbb dia lembut, takut dia layu sgt nnt. camtu eh azian?

azian berkata...

nora...
rasa mcm sayur...hehe...akak pun tak reti nak describe rasa cam ne tp lembut jek...tak mcm sawi...cuba cari ye...

azian berkata...

kak ayu...
sedapkan kak....dah abis dah stok kat umah nih...

makdara TERdiva berkata...

oooooo..ini ghope2nya..selalu nmpk kat kedai tapi tak penah beli sebab tak tau nak masak camne..

pasni nmpk baby romance jer kompom ingat kat acik azian..hehe!

azian berkata...

kak es...
sy potong2 je bawang merah dgn bawang putih...tumis,pastu masukkan semuanya...letak sos tiram sikit...garam pun tak letak kak...senang tak????hehehehhe...ni style org malas nih...

azian berkata...

Gen2Merah...
salam kenal, terima kasih singgah....sy selalu aje nampak gen2merah ni....hehehhehe....

kl lapo, g makan...tgh lapo tgok gambo makanan ni, mmg tak leh wat kije oooo

azian berkata...

kakchik...
betul2....jgn lama2...selalunya sy akan masukkan bawang2, pastu sosej atau crabstick...then baru masuk sayur...kl telo, masuk sayur dulu, baru telo...

azian berkata...

MDT...
heheheh...jgn la ingat acik je...cuba la masak...hehehhe...sedappppp...mcm blog MDT gak....hehhehehe

munna berkata...

TAK PERNAH LAGI MASAK SAYUR NI.. NI TUNAS MANJA AGAK2 ADA TAK AZIAN...

P/S: BARU2 NI PERGI TF..HARGA MURAH GILER DARI TUNAS MANJA ...

azian berkata...

akak...ni sy beli kat tunas manja....TF mana akak g???mentakab ek???sy pun sebenarnya suka g TF...tapi kdg2 harga dia lebih kurang je kak...sy paling suka giant...heheheh...

azieazah berkata...

Yang salad macam ni, Kak Azie pernah jumpa yang jenis macam bunga ros tu. Dari Cameron. Kadang2 mahal, tapi bila musim hujan jatuh sekuntum besar 50 sen jer.

Masak dia mudah, balik2 jer angkat. Tak bleh lama-lama.

Sedappppp! Terimakasih YAN berkongsi cerita.

azian berkata...

kak azie...50sen????mcm tak caye jek?????ye, masaknya begitulah lebih kurang....

bersama kak Es berkata...

bukan malas tu...kreatif.
boleh la ikut style tu...senang koje hik hik

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

kat qatar dan neg arab biasanya mereka mkn ngan nasi briyani jek.tak msk pun.wat ulam.gantikan iceberg salad tu.