Khamis, 5 Mei 2011

Di manakah Rengit?





sumber dr googlemap





ok...just nak jawap pertanyaan kawan2 yg nak tau di manakah rengit tempat org juai barang second hand...heheheh...ade yg plan nak g tuh...heheheh...




aku pun tak berapa nak pandai explain kat mana sebenaqnya rengit ni....yg pasti dekat dgn batu pahat sbb rengit ni adelah sebuah pekan kecil di sana...




nampak tak kat peta tu, yg aku bulatkan (sila abaikan bulatan yg tak berapa nak bulat tuu)...tu layang2...kampung aku laaa....




kl ikut highway, boleh exit kat simpang renggam, rasa mcm lg dekat kl dr arah JB...dr KL, mungkin boleh exit kat air hitam...




disbbkan aku dr batu pahat , aku lalu jalan dalam, ikut senggarang.




yg A merah tu la rengit kay...







boleh klik di sini untuk tau lebih lanjut tentang rengit sbb en mazudi ni pun dah pernah g sana...dia siap ajar lagik camne nak g sana...kl tanya aku, mmg failed laaa...









boleh gak tgok sini, nak study lebih pasal rengit...heheheheh...gambo2 buat pedoman eh silap, buat korang tgok sendiri camne rupanya rengit tu...




yg ni plak blog org yg shopping beli brg mainan anak dia...sgt jeles sbb aku pun cari kitchenette utk muaz tp tak jumpa...anak lelaki tp suh ajar masak2 plak...heheheh..mungkin dgn cara itu dia tak kacau aku kat dapur lg...heheheh




so, renung2kan...dan selamat jalan ke rengit....heheheh








5 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

ekekeke..

terpedaya tgk map tu mula mula...nampak Layang Layang!

Ok..takpe..Insya Allah boleh cari

azian berkata...

heheheheh...doc...
sbb tu kene baca dulu...
boleh cari isnyaALLAH...mesti jumpa punya laa

Lina berkata...

terima kasih yan sbb explain pasal rengit ni sbb sblm ni mmg x tau hehe...xper nanti klu ke johor tu bolehlah singgah hehe

bersama kak Es berkata...

hah! baru jumpa. dah lama akak cari pasal rengit ni.
asyik dengar membe je crite barang2 murahhh gilos.
tapi sekarang dah tak semurah dulu sebb byk permintaan.
tapi still ok la sebb barangnya cantik dan dah di make over kann.

nak singgah juga time balik raya nanti. Tp sure kete dah penuh brg time tu huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Saya nie orang Ayer Baloi. Bila tengok map awak, nampak pulak lokasi Ayer Baloi, teruja yang amat sangat, siap tunjuk kat anak lagi. Tang Rengit tu, selalu lalulah bila balik kampung. Abah pulak selalu beli barang-barang kat sana bila nak raya atau bila ada buat kenduri kendara.