Rabu, 11 Mei 2011

Mari Petik Strawberry



hr ini aku dah plan nak g amik strawberry untuk hantaran mardhiah yg akan bernikah pada hr sabtu ini di tganu...amik kat kg paya pasir...tak tau laa chenor ke temerloh kg ni ek...aku awal2 lg dah cakap kat muaz tak yah g sekolah sbb aku nak bawak dia...dia dah nagis2 dah sbb nak sekolah jgk....so, g la umah cik T amik baju(mmg baju sekolah anak aku tinggal kat umah cik T) tapi cik T tutup pintu...dia cakap cik T tdo lg...so dia balik umah cakap...., "ummi, tak yah g sekolah laaa...." hahahahhahah....



masa otw ke tempat kije kat depan kami ade la keta yg kat atas tu...muaz cakappp....



"ummi, nnt beli la kita tu, huiiiyoooooo viva!!!!!!!"



hahahahhahahaha...abis laaa aku pasni kene marah dgn laki aku drive sambil amik gambo!!!!







lepas hantar muiz kami sarapan dulu...tempat feveret muaz...depan pejabat pos jengka.....



kemudian baru lah kami ke kg paya pasir...





ni la rupa stoberi yg masih belum boleh di petik lg....hehehhehe



kami sampai kat umah kak ct aminah tu dia tak siapkan lg ngupenya....emmmmm...so, aku nolong2 la dia sikit.....(byk la jugak sebenarnya...tapi aku tak kisah...seronok jek....)





ni buah2 lain yg ade org tempah





korang tgok muaz nih, khusyuk dan tawaduk betulll...hahahhah





rupa2nya dia pun nak cuba jugak sbb tgok aku dgn kak ct kalerkan stoberi tu...hehehehhetgok aksi dia...sgt comel!!!!





ni tabur bijan kat stoberi tu...rajinnya anak ummi nih....mesti ikut bapak dia nih, kl ikut ummi dia...hancussss...hahhahaha





ni yg dah siap...ummi buat....






masukkan dalam bekas....sgt berhati hati nih....




sgt boleh di harap...ade sape2 nak cop buat menantu tak?????hehehhehehe





then kami g tunas manja jap beli brg2 basah...ooo...aku ade beli baby romance...nnt aku buat entry pasal baby romance tu ye...sbb ramai yg tertanya tanya...sabooooo....



tgok laa muaz nih...dia cakap dia yg nak amik udang nih...layankan je laaaa



kami lunch kat tunas manja tu jugak (sampai lunch tu ngulor!!!!)






dgn tweety...ni kat WOC rasanya....cari baju utk wedding aunty mardhiah....
then, terus balik umah....dia tdo dr temerloh sampai umah....pastu sambung lak kat umah...





penat tak penat petik strawberry....hehehehe





strawberry tu sebijik rm1...sape2 nak order boleh la tempah dgn kak ct aminah ye...



0199196401

27 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

nak tempah leh?tlg pos ke segamat dgn selamat sekali leh ke yan?

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

ops..dimanakah pej pos jengka???msh terpk2 lagi..huhu.

KuNanGKuNanG berkata...

cantik strwbry tu...tp kalau sy oder jauh bebenor le dar phg ke sgor..akak dok jengka ye?

ariana's berkata...

Orang Temerloh ke ? kalau ye, sekapal lah kita..akak pun org Temerloh..:)

cantiknya kue strawberi tu..mmg buat jual ke untuk tempahan..buat hantaran kawin cantik ekk..:)

Dinas Aldi berkata...

Aiseh, takda anak dara, kalau tidak nak jugak book siap2 anak teruna tu haa buat menantu, kihkih. Rajin tuh!

Sungguh handsome & huiiyooooo 'viva' itu!

munna berkata...

pergh...ingatkan ada betulah buah strawbery ni kat area2 sini... rupanya biskut...rajin betul Muaz..ada yg dah berkenan buat menantu tu...

azieazah berkata...

Wahhh... bersemangat sekali “berkebun” strawberi eh. Seronoknyaaaa..

MUAZ tu memang ada gaya anak BAPAK. hehehe. Dah lah cute, rajin plak. Boleh dah jadi kawan Mama tu. Jadikan bodyguard kalu nak pi ke mana-mana.

Bila AZIAN lak nak buat sendiri strawberi tuh? :)

Depan Mata Terjadi, Ku Jadikan Entri...

Sharifah Nadzarah berkata...

Wah mcm sedap jer stoberi tu...
rajinnya muaz..leh la cop wat menantu..kite ada anak dara 2 org ni..huhuhu

azian berkata...

kak lydia...
tak tau la sy kl boleh pos ke tak ek sbb takut itu stoberi picah laaaa....dtg je amik kat umah yan...hihihihi....

azian berkata...

kunang2...
ye jauh...akak mmg duk jengka...heheheh

azian berkata...

ariana...
sy bukan org temerloh....sy org johor tapi duduk kat jengka...mmg cantik buat hantaran....

azian berkata...

kak munna...
hehehheeh...sape la yg terberkenan kat muaz tu ek....heheheh...mesti dah xcited dah kl boleh petik stoberi kat temerloh ni hah...kuikuikuikui

azian berkata...

teacher...
alahaiiiii..."viva" itu mmg huiyoooo...heheheheh...saya mmg tergelak abis arrr...heheheh

azian berkata...

kak azie...
mujur ikut bapaknya kak...heheheh...sy nak buat stoberi ni..addehhhhh....leceh jugak buatnya nih...

azian berkata...

sharifah...
sebenarnya kan yg belom kaler lg sedap dr yg dah dikalerkan....boleh2 jd biras...senang sikit nak balik beraya...johor jugak...hehehheh

Kakzakie berkata...

Macam strawberry betul la Yan... Buat macam kuin tart ke? Tapi berbali kan kalu sebiji RM 1/-

Muaz.... je ikut bujang kecik tu mana?....

makdara TERdiva berkata...

blubery ade tak?? :)

azian berkata...

kak zakie...
ye...sebenarnya ini tart...sy pun lupa nak genahkan...dlm dia ade jem nenas...nak buat hantaran ok laaaa...berbaloi laa rm1 tu kak...nak buat dia pun leceh...bujang kecik tu tinggal kat umah pengasuh...sbb mmg nak abiskan masa berdua jek dgn muaz...dia sgt seronok...

azian berkata...

MDT...
blueberry kene tunggu saya buat laa...heheheh

kakchik@ella berkata...

azian .. kc nak jugak boleh?? anytime turun KL bwk2 le sebekas dua. nnt kc bayar. hihi

azian berkata...

kakchik...
heheheheh....nnt kl turun Kl sy bgtau akak...eh, akak nak ke stoberi nih????ghehehehe

KuNanGKuNanG berkata...

oh org jengka..sy slalu jg la gi jengka.bulan depan nk gi jengka 11. ada kenduri...suka dok sana sbb sejuk je, pemandangan cantik menghijau..

TopsyTurvyMum berkata...

Alaaa aziann..
nak la jugak stoberi camni..tahan lama skett!

azian berkata...

kunang2...
heheheheh...ye ke jengka sejuk???panas jek kat jengka 20...sy baru balik dr jengka 11 hr ahad lepas...kenduri kawen...pemandangan cantik menghijau tu tak dapat la nak komen sbb mmg byk pokok kelapa sawit...hehehhe

azian berkata...

TTM...
TTM kan rajin, cuba buat dulu...nnt kl jadik, sy mintak sikit...heheheh...alamakkkkkk...lupa plak jauh kat obersie....addehhhhh!!!

Daddy Ziyyad berkata...

haha..mula mula membaca, pelik saya..eh..kat situ pun ada strawberry ka??

cute lah strawberry tu...

mesti owner accord tu menangis kalau dia tau keta dia stended viva aja..ahahaha

azian berkata...

doc...
hahahahha...
stoberi tu mmg cute...semua org temerloh dah tak sabo nak g petik!!!!
takpe2...ownernya tak tau...heheheh...