Ahad, 8 Mei 2011

Tetamu datang ke rumah....









ok...saya ade tetamu hr semalam...seorang senior merangkap penolong pengurus mak saya dulu...dia pernah bekerja di ladang ulu remis....dia ialah hanafi sufaat dan keluarga...mereka tiba jam 5 petang...jd, saya telah sediakan kek coklat dan waffle...malam tu ade jugak kawan yg berdekatan dtg singgah ke rumah saya...gaddafi...AM ladang lanchang...dia ni dulu student saya kemudian bekerja bersama sama hanafi di ulu remis, skrang di lanchang...hanafi dah jadi manager di kahang....so, sy dgn kelam kabut tahap gaban telah berjaya masak ni jek...sbb mereka tak plan pun nak tdo umah sy...tp sy yg dok beria suh mereka tdo kat umah kami hah...harap mereka selesa lah hendaknya...



layan....







tom yam udang + sotong +cendawan & lobak merah...heheheh...ni campak2 jek...





ayam masak kicap....





kerang rebus dan sambal kicap






baby romance & crabstick
berjaya masak dlm tempoh 1jam!!!
alhamdulilah...




mereka dtg ke jengka sbb abg padil (satu batch dgn abg napi masa kat itm dulu, senior aku gak laa....) kawen dgn org jengka 11..abg padil ni senior assistant kat sime darby ...skrang bertugas di sarawak...




p/s patutlah cik mat gebu tak suka org terjah jek umah dia, kang takut tak sempat masak ek...hehehhe...tp kl sy dtg umah org, sy bukan nak mintak mkn taw.....hehehehhe

16 ulasan:

Yan berkata...

macam2nya masak..seronok tetamu.

azieazah berkata...

Ehhh kalu macam ni punya terer masak, Kak Azie nak buat terjah tiap bulan. Hehehe..

Baby romance tu aperrrrrr... ajar skit.


Hari Ibu Paling Bahagia buat My BONDA...

Citarasa Rinduan berkata...

sama macam kak AA gak.. baby romance tu apa??

betuahnya tetamu azian...sedap2 masakkan azian sediakan

ainnoraini berkata...

ade tetamu ye...
macam2 ade tu...kalau dah pakar masak tak kisah pun kalau tetamu tu tiba2 muncul kat depan pintu kann...

Mama Zharfan berkata...

yum yum nampak sgt sedap tu...

JOM vote MZ kalau sudi!

azian berkata...

kak yan...mestilahhh.....ni diorang 1st time dtg umah sy kak...heheheh

azian berkata...

kak azie...
tak la terer...sy biasa2 jek kak...akak mungkin lagi hebat dr sy...

azian berkata...

kak ayu...
sedap tu tak tau laaa...
hehehhe...nnt sy buat entry pasal baby romance tu ye...

azian berkata...

kak ain...
mak sy mmg dah ajar utk buat kije cepat2...kan selalunya tetamu ni dtg kejap...kl tau kita ni masak, lagi laa dia nak balik cepat...

azian berkata...

mama zharfan...
heheheh...biasa2 jek...

munna berkata...

kalau mcm ni..bestnya serbu rumah azian...

Nora berkata...

nak tau gak pasal baby rommance... jangan lupa next post tauuuu :)

azian berkata...

kak munna...
nak serbu bgtau awal2...boleh la sy kemas2 umah dulu kl tak...haishhhh...heheheh

azian berkata...

nora...
ok2...nnt sy bgtau ye...tungguuu

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

wahh abg napi.klu jmp dia lg krm salam yek yan.dia kenal akak lg ke tak ek?

azian berkata...

kak...
mestilah kenal...akak kan femes n glemeres dulu2....heheheh