Isnin, 9 Mei 2011

Beriyani Tak Jadi ~~~heheheh....


dinner malam ni....


konon2 nak la masak sepesel2 sikit....


sekalik tak jd!!!


ayam tu aku beli ayam golek






aku masak kari tulang2 ayam je...nak buat dalca tapi itu kacang dal takde laaa...


so, masak apa je yg ade kat umah, bahan yg takde tu, mmg laaa tak dapat nak letak...


resipi????


heheheh...


cam biasa laaa...kl nak resipi yg hebat dan mantap boleh lah mengklik di cik mat gebu punya blog....kuikuikui!!!




22 ulasan:

Citarasa Rinduan berkata...

azian

lapornya,,
walau kamu kata tak jadi..
ianya mmg menyelerakan

rajin adikku ni

azian berkata...

kak ayu...
alolololo...lapo ke....ade sikit lg ni kat umah, meh laaa...heheheh

qellissa berkata...

walaupon tak jadi tp nampak sgt yummy...=)

daus berkata...

klu dpt mkn free hari kan sedap!

azian berkata...

qellissa...
nampak jek...lom rasa lagik...tapi akan diperbaiki lagik...hehehhe

azian berkata...

daus..
semua makanan free akan jd sedap sbb apa ek???hehehe

wahida berkata...

oh, saya sgt suka kaki ayam...lagi2 kalau dibuat sup...wallaweh!!

miloais berkata...

rajinnya uols masak nasik beriani for dinner...
kenapalah kita tak berjiran kan???
hik hik hik

ainnoraini berkata...

nak tanya ni...bila dah selesai masak sape cuci n kemas dapo tu...hehehe

nnpk mcm sedap jer...

azian berkata...

wahida...
u ni sama la mcm hubby sy...suka sgt mkn sup kaki...sy tak suka....heheheh...dia siap g beli kaki ayam semata mata nak buat sup taw!!!

azian berkata...

iols...
kita jiran kat blog je laaa...heheheh...

azian berkata...

kak ain...
addehhh!!!terkene gue....
sy dah masak dah, penat taw...jd org tu laaa yg kemas...sy tinggal jek...heheheh(tanduk dah naik sikit!!!)

Yan berkata...

Habis tak? kalau habis, sedap lah tu...

KuNanGKuNanG berkata...

nape resepi xjd lak kak?nampak best je...kalau sy sure habis 1 pggan2..kalau ada lbh, siap leh tambah lg tau.hik3

azian berkata...

kak yan...abis laaa kak sbb lapooo...heheheh

azian berkata...

kunang2...
adeh...tak plan nak masak beriyani pun, saje gatei2 nak buat dgn keadaan bahan yg tak cukup...heheheh...belasah je laaa...

munna berkata...

apa yg tak jadinya azian... sebab beli ayam golek ye...

azian berkata...

kak munna...
nasi tu agaknya rempah beriyani tu yan letak terlebih...pastu mkn dgn kari,...org mkn dgn dalca kan...ayam pun kl masak merah lagik sedap kot...heheheh...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

elok jek nasi tu yan?naper kata tak jd???

azian berkata...

kak lydia...
sy rasa mcm bukan beriyani yg pernah sy mkn...rasa lain laaa...heheheh

DrSinga berkata...

uihhhhh....
kalau beriani ni...
saya memmmmang terrer!!!




terrer makan dan beli.. :)

ok lah tu..rupa dah ada...
meh nak tolong rasA..

azian berkata...

doc...
hehehehe...terer betul ek???
cam ne ye nak bg doc rasa ni???hehehe