Rabu, 4 Mei 2011

Barang Secondhand

ok...just nak share kat sini tentang kami singgah ke rengit...bila cakap rengit, mesti otomatisnya kita akan ingat barang secondhand...(pada aku laaa....heheheh)...serius mmg tak pernah pg just dengar aje...so, dah alang2 kan, aku pun ajak la hubby singgah...(serius my hubby tak suka g tempat yg boleh mengabiskan duitnya...hahahhaah)


mungkin ade diantara pembaca2 yg alergi dgn barang2 secondhand sbb aku dah pernah jumpa org cam ni...tp aku malas la nak tanya org tu apsal ko beli keta secondhand boleh plak....so, terpulang laaa....sama gak dgn baju bundle...dulu2 masa zaman belajar, ramai je member2 aku yg beli jeans bundle buat g ladang....namanya, jeans pakai buang...lebih2 lagi dak2 laki...sgt murah...rm5 dapat 3lai...skrang nak cari yg selai rm5 pun payah...heheheh....dan aku akui ade gak yg mmg tak pakai baju bundle...itu hak masing2....pada aku, kl brg second tapi masih ok lg, ok jek pada aku....





masa dtg tuh..mak aihh...jem la plak....sampai dah tak leh nak gerak dah...dlm hati aku kan, ramai benor le yg nak membeli brg seconhand nih....heheheh...agaknya hr cuti kan...so, cam ni la keadaannya...jalan pun kecik....kat sini kebanyakkannya org asli yg berniaga, mereka juga di panggil org kuala...tapi sgt best sbb ade yg jual tu siap bgtau aku, "kak, ni jenama little tikes, made in USA, sbb tu mahal...." ok...noktah...



heheheh.....amik kooo....







lihat sahaja brg2 yg di jual di longgok aje...atau main sepah2....ko nak, ko pilih , ko tak nak boleh blah cari kat kedai len....yg tak bestnya takde price tag...so, kene tanya laa diorang satu2 brg yg korang rasa korang nak...hehehehhe...penat woooo....nak tanya....pastu budak yg ditanya tu pulak tak berapa pasti harganya, kene tanya laki dia ke, bapak dia, makcik dia dulu kay....so, sila sabar jika nak tau harganya...aku mmg tak saboooo....







jgn terkejut!!!ini pun ade but...preloved item...still in a good condition...aku nak buat hape beli bender ni bagai...kl beli jugak, mmg harus tak sedar diri nak bawak balik camne...hahhahahah.....





nama pun barang secondhand kan....so, main selerak je laa gini



then hubby cakap, dia nak amik keta sbb mcm dah jauh berjalan...dia patah balik g amik keta, dia suh aku duk kat kedai tu diam2...tapi aku g masuk kedai2 lain lagi...heheheh....mujur muiz sgt cool rhino...dia tido sebenarnya ketika kami sampai, tp aku angkat dia, dia bangun lak...so, kami ganti2 dokong dia sbb tak byk stroller...mak bapak yg sgt pandai sbb tak bawak stroller untuk jimat ruang dalam bonet kereta....miahahhahaha....





masa hubby nak pusing tu, kami baru la jumpa kedai2 yg proper mcm nih...brg pun takde la tersusun sgt tp, senang la nak tgok2 brg...



hubby dah ajak balik tapi aku dgn ngengadanya ajak gak dia turun...padahal keta dah penuh dah nih...eh2...beli jugak lg brg....hahahahha...mujur brg laki aku...naseb bek....



so, hr dah mlm ...mari kita pulang....



hubby ajak mkn kat satu kedai mkn yg sgt happening......tapi aku cakap, kita mkn kat umah mak aje sbb mak nak masak asam pedas ikan mayong....



nyum nyum nyum...



ditambah dgn solor goreng....



pergh...mcm nak balik kampung lagik jek...



nnt i citer tentang brg2 yg kami beli kay...




19 ulasan:

Sharifah Nadzarah berkata...

azian kite pun x penah singgah tmpt sekehen ni..lalu jek...kikiki..tapi klu dgor org citer ..wahhh!!! mcm best jek...murah katanyer...huhuhu..

Lina berkata...

x penah lg jumpe tmpt yg jual brg secondhand cam gini...slalunyer bundle n kete tu adalar...emmm rengit tu kat ner ek azian

Yan berkata...

mak aiii..

asam pedas ikan mayong tuuu... besttt

ariana's berkata...

x pernah dgr lagi..rupanya ada juga kedai bundle besar besaran macm tu ye..ok ke barang dia?

azian berkata...

sharifah...
tu laaa...sy dok dengar jek org cakap...ni dah pg nih baru laaa tau...mmg murah....pada sy laaa...

Citarasa Rinduan berkata...

walau kampung kak ayu di rengit (BELAH IBU)
kak ayu tak pernah pi.. maklumlah.. dah tak ada sesiapa disana, rumah dan kebun dah dijual.

rasanya mungkin akan sampai.. tapi entah bila...
kak ayu nak pilih hari2 biasa... skurangnya yak jem..heheh

azian berkata...

lina...
nnt jln2 la g rengit ye...heheheh...best taw!!!

azian berkata...

kak yan...
hehehhe...tu laaa...balik kampung mmg menggumukskan bdn...

azian berkata...

ariana...
tu laa...jgn tak caye...mcm2 ade...kualiti tu bergantung brg...ade yg masih ok lg...harga pun murah...

azian berkata...

kak ayu...
kata orgkan, kl kita dtg hr biasa, dapat lg murah...sy pun nak dtg lg nnt...nak cari mainan2 budak2...hehehe

azieazah berkata...

Wahhh bestnya dapat ronda kat kedai-kedai macam tu.

Kat KL ni kalu jual baju bundle tu biasa la. Tapi kalu jual barang 2nd hand camni, selalu orang buat secara online jer.

Agaknya apa yang AZIAN borong eh?
Kasi tunjuk aaarrrr....


“Tiba-tiba plak jadi baik?”: Luahan Hati Ini Sangat Panjang...

munna berkata...

kalau second tapi masih baik kak munna pun tak kisah beli... kat p pulai ni ada satu kedai brg bundle yg ambil brg dari johor agaknya kat situlah pusatnya

Kakzakie berkata...

Kakak membayangkan Muis kena usung seharian. Kesiannya. Kalau tahu sampai ke malam baik tinggal dulu Muiz kat rumah kakak kan ke bagus.

azian berkata...

kak azie...
jap lh sy upload yek...i miss u la kak...huhuhu...sy rasa yg jual online tu pun amik kat sini gak la kak...

azian berkata...

kak munna...
sy pun pernah dengar yg kat paya pulai tu...tp sini lg murah kot...

azian berkata...

kak zakie...
tu la pasal...sian dia tp dia ok jek...tak nangis...steady jek...kl tinggal kat umah akak...alamtnya, mmg kene terus tinggal la tuhhh..heheheh

Zuwairi Aiman berkata...

Salam kunjungan.. blog yang menarik.. singgah la ke blog saya ;)

azian berkata...

zuwairi...
terima kasih singgah...

Tanpa Nama berkata...

Salam.
Cik kak...sy kebetulan jumpe blog akak ni. Macam best jer di rengit tu ye. Sy berminat nk tengok almari jati atau almari hiasan etc...ada banyak tak kat sana ye?
Hehe sorry, macam tanya tuan kedai pula. Sharing is caring hehe