Sabtu, 28 Mei 2011

Abah Aku Datang...


sebenarnya aku tak tau pun bapak aku nak dtg umah aku pada petang jumaat yg lalu....dah petang dlm kul bape ek...kira2 jam 4 gitulaaa...mak aku tel cakap abah aku otw ke umah aku nak amik muaz bawak balik johor...sebenarnya kami mmg balik johor ptg tu tp laki aku tu kene keje plak hr sabtu...on call...mcm doc plak ek...hehehhe....so, tak dapat la balik...mak aku dgn sedihnya sgt terkilan sbb kami tak balik...(nangis kooo)mungkin sbb tu abah aku dtg dr johor sendirian....isk isk isk....



sepatutnya hubby bawak kami mkn kat luar...tp aku tgok dia relax semacam jek....bila aku ckp nak mkn kat luar ke tak ni...boleh dia cakap, eh, awak masak laaa...kan tak jd makan kat luar....amboiiiii...wa charlie chaplin laaa...apa lagik....




sambal sotong campur kacang buncis dan lobak merah




sup ayam....mmg mudah masak sup2...dan seger aje bila mkn panas2....







abah aku kl mkn takde sambal mmg tak sah...jd dia tumbuk sambal ni...pedas nak mampusss....tak tahan aku...


ni abah aku tumbuk bukan kat atas meja aku ni ea....jgn salah faham plak....hehehehhe



kesimpulannya....aku, muaz n muiz ikut abah aku balik johor....hr ahad kami balik jengka balik tp muaz tinggal di umah neneknya sementara waktu....hubby????dia tinggal...jaga pokok kelapa sawit org...huhuhu



p/s tak dapat nak komen kat blog kawan2 sbb bila sy sign in, then view blog, kat ujung blog ni masih lg sign in...mencik2...knp terjadi pada blog ku ini...kl kat opis kene bukak guna mozilla firefox tu tp kat umah tak leh nak download sbb IDM dah expired!!!!!arghhhhhh....

12 ulasan:

Yan berkata...

wah balik kampung ye..

seronok lah atok nenek..

a.z.r.i.n.a.03.07 berkata...

Sambal pedas tu letak apa lagi Yan ?
macam dah terasa-rasa pedasnya tu..


Selamat Balik Kampung ! "Drive carefully" kata kat che abe..

Melur Jelita berkata...

Sambal cili padi tu...hehehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

pakcik.kita geng.jgn kawan ngan yan.mana best mkn tak pedas kan pakcik!hehe

ainnoraini berkata...

bersuka ria kat kg ye...

kak ain kalau makan sambal pun suke yg pedas2 baru best...

munna berkata...

bestnya balik kampung.....

azian berkata...

kak yan...
seronok kan balik kampung...heheheh

azian berkata...

kak reen...
sambal tu...lada kecik, bawang merah dan bawang putih digoreng...kemudian baru ditumbuk...pedasss....tak tahan sy...

azian berkata...

MJ...
huhu...pedas laa...tak tahan acik...

Kak Lydia...
dulu2 sy pun kuat mkn pedas tp bila kawen dgn junior akak tu dia tak kuat mkn pedas...sy pun dah terikut sekalik kak...heheheh

kak ain...
takde la bersuka ria sgt...heheheh

azian berkata...

kak ain...
seronok tu mmg la seronok...tp penat...huhuhu...sabtu balik johor, ahad dah kene balik jengka balik...

bersama kak Es berkata...

pandai nya charlie chaplin masak...
mabeles!!

kejap je dah jadik :)

Tanpa Nama berkata...

saya sangat teruja mlihat sambal sotong campur kacang buncis dan lobak merah.. sangat sangat terliur dbuatnya...